onsdag 25 februari 2009

I'm So Paid

"Hur kommer det sig att myror orkar bära 50 gånger sin egen vikt, medan vi människor knappt orkar bära vår egen och oftast bara ligger och degar i sängen? Svar: Myror är inte fackligt anslutna."

Det har varit ett jävla tjatande på kåren idag, självklart har det mesta handlat om avskaffandet av kårobligationen men höjdpunkter som Ipred-lagen har omnämnts i förbi farten.

Jag tycker att hela diskussionen i sig är urlöjlig, varför ska man vara tvungen att betala en kåravgift? Jag köper argumentet med studentinflytande och att kanske de som läser ett program skall vara en del av kåren. Men varför ska en trebarnsmamma från svärdsjö som pluggar en distanskurs på halvfart betala halva barnbidraget till något hon inte ens vill vara en del av? Kåren, som Måndagsklubben skall bestå av legosoldater och filantroper som vill vara en del av den. Att det skall vara fria människans val (ja, det är huvudargumentet mot Ipred-lagen)

Har ingen läst något om team-building? Kolla på Malmö Redhawks vs. Malmö Babyhawks, detta stora, gamla och mestadels dyra försvann och blev istället en kompakt segermaskin. På samma sätt har Måndagsklubben blivit Faluns näst största förening och via samma metod kan kåren växa till skyarna.

Det har förekommit många smått vidriga och definitivt konstiga ledare genom tiderna, bland annat Afrikanska Centralrepublikens ledare Jean Bedel Bokassa som på sin egen utsedda kröning (till härskare på livstid såklart) spenderade samma summa som motsvarade landets BNP och en annan skojare som kan nämnas är Ivan Den Förskräcklige som stack ut ögonen på arkitekten som byggde på Kreml. Syfte: Att denne aldrig skulle kunna mer bygga något så vackert.

Dåliga ledare är också personer som kritiserar riksdagens departement under sådana svåra tider som nu, därför vill jag förena vår kära kår under en och samma fana och låta Måndagsklubben leda oss vidare till nästa årtionde.

Lock and load - Stabschefen

Inga kommentarer: