måndag 2 mars 2009

Veckans Ord



Det går mot vår Måndagsvänner!
Tunga skolveckor lyses upp av dagar med mer ljus. I år infaller vårdagjämningen den 21 mars. Under detta dygn dagen är lika "lång" över hela jorden. Jag för en ser fram emot denna dag och vad den representerar. Denna förstämda känsla man går och bär på kan ändas och vi kan se ett ökat ljus i tillvaron.

Slutpläderingarna i Piratebay målet är avslutade. Kammaråklagare Håkan Roswall känns i det närmaste löjeväckande i sina ytterligare inskränkningar på åtalet. Man kan tycka att en representant för internationella åklagarkammaren i Stockholm skulle vara bättre förberedd för ett sådant här mål och rådfrågat experter på teknikdelarna för att inte behöva lära sig genom erfarenhet under rättegången. Nåväl. De yrkar på ett års fängelse och ett omfattande skadestånd via de målsägandes advokater. E-handelsdirektivet och medverkan ansvar tas upp som huvudpunkterna. Det finns en svag grund i detta åtal och det ska bli spännande att följa utfallet som mycket troligt kommer att bli välanvänt som praxis i framtiden, efter alla överklaganden är gjorda det vill säga. Det mest spännande är ändå medanklagade Gottfrid Svartholm Wargs kommentar på Roswells slutplädering: "jag var faktiskt förvånad över att han bara yrkade på ett år, jag hade trott på två. Gubbjäveln är ju vansinnig"

Jag har också lärt mig i veckan att fler personer i USA hamnar på akuten för överdosering av c-vitamin än anabola steroider. Mycket spännande med tanke på att senaten sammanträdde i åtta dagar för att diskutera steroid problemet men inte ägnade en tanke åt c-vitamin problemet...

Retorikern Obama leder landet i väst och nu talar tidningarna om en stabilisering av USAs ekonomi redan 2010. Yes we can.. vi får väl se.

Dagens ord är vandel och betyder levnadsätt, livsföring, uppförande. Vilket vandel är ditt? Kanske är vi lite inkrökta när vi ligger på vår schäslong och funderar över en korda. Det gäller att vara fördragsam. Våren kommer..

Gf! Jag var på kåren idag och beskådade bucklan utan vårt namn.. illa detta måste vi göra något åt om det inte åtgärdas på onsdag. Kanske göra en egen gravering och klistra dit. Yes we can..

Högaktningsfullt
/M

Inga kommentarer: