lördag 28 mars 2009

100:ade inlägget - Grundaren bloggar

Många har undrat hur Måndagsklubben startade och vad syftet egentligen var. Nu behöver ni inte vänta längre, för nedan kommer berättelsen om denna ärofyllda klubb.

Allt började en dag för ca 1 år sedan. Det var slutspel i ishockey, och två fanatiska hockeysupportrar skulle se en match. Jag var en av dem och valde att ta med mig två kalla öl att avnjuta under kvällen. Vi, notera att vi båda var av finskt ursprung, valde att ringa vår vän från Peking. När han såg vad som hände i lägenheten, att jag drack öl, vart han sugen. Mina kamrater valde att ta varsin grogg. Detta var inte allt. Utan vi kom på att vi skulle ta en vodkashot vid varje mål, vilket innefattade repriserna också. Sedan blev det även utvisningarna.

Som ni säkert förstår så slutade denna kväll med en rejäl fylla. Det som gjorde att det hela eskalerade var att vi ringde vår, då blivande, ordförande från Rättvik. Vi hade nämligen hört att han hade resurser i form av sprit. Alkoholen fortsatte att flöda in på småtimmarna, och dagarna efter spreds ryktet om våra bravader. Många var nyfikna och ville vara med.

Under de så kallade Bojsen Beach dagarna under den tidiga sommaren 2008 blomstrade vår förening, allt fler ville deltaga i våra fester. Ryktet spreds även till gymnasie elever i Falun som tog sig ner till Faluns finaste strand.

Vad var då syftet med Måndagsklubben undrar ni säkert?
Jo, mina vänner, syftet var så enkelt som att vi ville känna glädje och gemenskap i den gråa vardagen som existerar i Falun. Det sekundära, tro det eller ej, var att bli full. Vi var alltså en av de första herrklubbarna i staden som välkomnade alla, tjejer som enbenta dvärgar i brottartrikåer. Därför arbetar vi hela tiden med att stärka vårt varumärke då det har fått sig en törn de sista månaderna.

I slutändan handlar Måndagsklubben om närhet, att få vara en del av någonting, oavsett hur man ser ut eller hur man beter sig. Detta är något som många borde ta efter anser vi i Måndagsklubbens ledningsgrupp.

Vi anser att alla borde få sin dos av manlig kärlek.

Därför är det hög tid att alla ni som är nyfikna på vår fina klubb, tar kontakt med någon i klubben och ber om en inbjudan till nästa fest. För hos oss är alla välkomna!

Vi kommer under kommande Bojsen Beach veckor anordna beachvolley turneringar och grillkvällar för alla våra vänner, men även för dem vi inte känner. Så passa på att njuta av de sista veckorna av terminen med Faluns mest genuina herrklubb, Måndagsklubben.

Väl mött,

Andy, grundare och finsmakare

Inga kommentarer: