måndag 22 december 2008

Veckans ord

Jag måste börja med att gratulera Gudfadern i hans maritima äventyr på Cinderella, utan att veta något av vad som hänt så anser jag att gårdagens (trots förseningen) inlägg (som blev möjligt efter han frågat underteckand om inloggningsuppgifter) höll en hög klass. Att han inte orkade skriva mer bevisade bara tesen att det handlade om något legendariskt. Ser fram emot vidare information i frågan. 

Ordet för dagen är insidiös. Insidiös är ett begrepp som kan användas att beskriva katter eller hondjur i allmänhet. Trots att dem säkert hellre föredrar att benämnas som mondäna så kan katter uppträda insidiöst. Dem kan till synes hemfalla sig åt något till det att man tror man vet något om dem bara för att ägna sig åt något helt annat minuten efter och då visa ointresse till det ursprungliga objektet (alternativt subjektet).

Insidiös betyder: lömsk, olycksbringande, försåtlig eller smygande. 

Nu är det två dagar till jul. Tomtebissen eller gårdsgrået ser dig, var snäll mot dina nästa och dem du vill ha nära. Låt det intagas lagoma mängder glögg och julsnapps alla Måndagsmän och bisittande Måndagskvinnor. En riktigt god jul önskas! 

/M

 

Inga kommentarer: