torsdag 18 december 2008

Sjögren Gästbloggar

четверг

Mitt andra gästspel tar nu sin början här på Måndagsklubben, eftersom jag kommer att skriva på torsdagar så kommer här en förklaring….om just Torsdag:

Torsdag
är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Tor. Torsdagskvällen och den därpå följande natten var enligt folktro en vanlig tid för handlingar som hade med magi och trolldom att göra. Ville man lära sig att spela av näcken eller tillverka en bjära, så skulle det ske tre torsdagar i följd. Åtgärder mot sjukdomar skulle vidtas under torsdagsnatten osv.
Torsdag kommer efter onsdag och före fredag. Tordag infaller även tre dagar efter att Måndagsklubben har varit så det är lätt att hålla reda på.

När man hör ordet torsdag kommer man rakt in på fredag, och fredag för många innebär storhandling. Handlingen utförs i en butik, i ordet butik finns ordet bu. Som genast får oss att tänka på en buss. Bussen åker på vägen, i bussen sitter en tjock kärring. Tjock kan man även vara runt magen. Magen som också kan sitta på en gris, i ordet gris hittar vi ordet ris. Ris kan man äta. Äta gör man varje dag, ordet dag finns med i daggmask. Alltså är dagens ämne:

Totalt bryt.

För ett tag sedan hade Falu Kuriren en artikel om hur dalarna skall få folk att flytta hit. Jag bitter som man är drog iväg ett mail som senare publicerades. (Jag skrev om varför man inte skall flytta till falun, men det förstår ni när ni läser)

Nedan följer mitt inlägg som fick en del svar:

Flytta inte hit

Har bott i falun i snart 4 år (pga studier) och staden är såååååååååååå tråkig.
Visst det kommer nya affärer, arenor, gallerior mm.
Men det verkar ju inte finnas något som helst samarbete "Vi bygger om regementet" ja skit bra idè, men fixa dit lite mer saker då.
Ja mc donalds flyttar dit från stan. Och tidningarna skriver som om IKEA har kommit till stan.

Folk köar i 2-3 timmar för att vara först in... Ska man bowla lär man upp till lugnet, vill man sedan äta lär man röra sig 8 km ner till stan. Efter man ätit är man inte sugen på varken Harrys eller etage. Vad finns det att göra då... jo BIO Hurrrraaa. 10 ST som tittar på en film från 1983. inte ens möjligheten till att spela biljard finns.. ja ja vet att det är på gång

Det som falun erbjuder är en stad där du ska jobba mån-fre handla mat... fredag gör man storhandlingen, sedan är det bara att sitta inne hela helgen. För INGENTING händer i denna stad,speciellt på sommaren "Falun en härlig sommar stad" VAD finns det att göra? Jo ett hål i marken och 2 hoppbackar. "Men vi har fler gästnätter i år än andra på våra hotell" ja det kan ju bero på att falun är det ända stället i dalarna som har rum kvar... kring siljan finns ingenstans att bo så folk bor i falun för att sedan dra till exempelvis Leksands sommarland, rodell i rättvik, co-kart i rättvik (finns inte heller i falun)

NEJ ska den här staden försöka få hit folk lär de ta och tänka om. De har planer på att flytta tågstationen mm närmare stan. Skitbra idè... Vad ska vi göra om teatern flyttar till kristine gymnasiet, JO vi bygger ett hotell..... ååååååå. Vilka sitter med dessa ideèr. Den byggnaden ska inte bli något j-vla hotell för en massa förbipasserande.

Där ska det bli en nöjeshus enligt mig. Om du är 55+ och ska gå ut hamnar du på marians för att hoppa till svenne rubins... hurra. På sommaren kan du åka till mannes loge mm Skitbra. Men på vintern finns det ingenting...och alla undrar varför ungdomarna hänger på stan. Bygg en lokal för mogendans och disco (stora björn i borlänge) Kasta in ett par pubar, biljarbord, arkad spel. bygg en till byggnad sör att ha go-kart i.Ha en resturang...bowlingen flyttar ner. Ja blir ju hur bra som helst...nej bygg erat hotell ni bara. Slutar skolan till våren och det första jag gör ät att packa ihop mina saker och flyttar härifrån.

/Kapten

Inga kommentarer: